De praktische voordelen van een gietvloer

Denkt u erover om een gietvloer aan te schaffen? Een geweldig idee, want dit type vloer is erg populair. Bovendien past deze vloer in vrijwel ieder interieur. Maar behalve modern en eigentijds is dit type vloer ook heel veelzijdig. In dit artikel staan we stil bij de praktische voordelen van een gietvloer:

  •         Duurzaam en slijtvast.
  •         Multifunctioneel.
  •         Eenvoudig onderhoud.

Duurzaam en slijtvast

Eén van de belangrijkste voordelen van een gietvloer is dat deze extreem duurzaam is. Als u iets zwaars laat vallen zal de vloer niet beschadigen. Ook zal de kleur van het oppervlak niet aangetast worden door het zonlicht en zal de vloer vrijwel niet slijten. Na tientallen jaren zal de vloer nog steeds in topconditie zijn.

Veel vloeren hebben beperkingen en zijn daardoor niet geschikt voor iedere ruimte. Zo is laminaat bijvoorbeeld niet geschikt voor de badkamer of de wc. Een gietvloer kan daarentegen in elke ruimte van het huis worden aangebracht. En het feit dat de gietvloer overal doorloopt geeft het huis een hele mooie, ruimtelijke uitstraling.

Eenvoudig onderhoud

Een gietvloer is ontzettend makkelijk schoon te houden. U heeft geen schoonmaakmiddelen nodig, dweilen met water is voldoende. Dit maakt de gietvloer ook nog eens heel goedkoop in onderhoud.

Wilt u weten of een gietvloer iets voor u is? Neem dan contact op met Daniels & de Kroon stoffering. Wij zijn gespecialiseerd in vloeren en kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden van een gietvloer in uw woning.