Mooie gordijnen zijn een investering

Gordijnen zijn sfeerbepalend, dat weet iedereen. Maar toch besteedt niet iedereen even veel aandacht aan de keuze van gordijnen. En dat is jammer, want gordijnen kunnen het interieur maken of breken. Zie het kiezen van de juiste gordijnen daarom liever als een investering waar u gerust de tijd voor mag nemen. U zou de volgende tips kunnen gebruiken bij het maken van een goede keuze:

 

  •         Kijk naar de rest van uw interieur.
  •         Gordijnen bepalen de ruimtebeleving.
  •         Een goed ophangsysteem is net zo belangrijk.

Kijk naar de rest van uw interieur

Gordijnen moeten passen bij de rest van het interieur. Dit geldt voor zowel de kleur als de stof van de gordijnen. U kunt deze beste combineren met een ander element in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een bank of een vloerkleed. Hiermee oogt het geheel harmonieuzer en maken de gordijnen de ruimte compleet.

Gordijnen bepalen de ruimtebeleving

De gordijnen die u kiest kunnen een ruimte groter of kleiner laten lijken. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Als u kiest voor korte gordijnen met een drukke print zal uw interieur veel kleiner ogen. Neemt u vloerlange effen gordijnen? Dan zal de ruimte hoger maar ook groter lijken.

 

Het ophangsysteem is even belangrijk als de gordijnen zelf. U kunt kiezen voor rails, vouwgordijnen of een roede. En ieder systeem zal de gordijnen op een andere manier uit laten komen en een eigen sfeer geven aan de ruimte.

Raadpleeg een professional

Wilt u met uw gordijnen het maximale uit uw interieur halen? Dan kunt u contact opnemen met Daniels & de Kroon stoffering. Wij kunnen u helpen bij het kiezen van de perfecte gordijnen voor uw interieur.