Kies voor marmoleum: natuurlijk en slijtvast

Marmoleum begon als een merknaam voor linoleum, maar tegenwoordig is het merk ook de productnaam. Marmoleum is een zeer sterk materiaal wat geheel uit natuurlijke ingrediënten bestaat: lijnzaadolie, kurk, hars en jute. Samen zorgen deze ingrediënten voor een slijtvaste en sterke vloer die geschikt is voor vele toepassingen. U vindt marmoleum vaak in kantoren, trappenhuizen, scholen en sportscholen.

Antistatisch en hygiënisch

Marmoleum heeft echter nog een aantal eigenschappen die dit materiaal uniek maken. Zo is een marmoleumvloer antistatisch. Met andere woorden: stof en vuil hechten zich niet aan het oppervlak. Bacteriën en micro-organismen kunnen zich hierdoor ook moeilijker verspreiden. Deze eigenschap maakt de vloer uitstekend geschikt voor omgevingen waarin hygiëne erg belangrijk is. In ziekenhuizen en laboratoria zien we dit soort vloeren dan ook regelmatig.

Ideaal voor mensen met een allergie

De laatste jaren zien we marmoleum ook steeds vaker bij mensen thuis. Het feit dat marmoleum in zoveel uitvoeringen verkrijgbaar is maakt het tot een aantrekkelijke keuze. Daar komt nog eens bij dat het materiaal heel slijtvast is en daardoor lang mooi blijft. Ook voor mensen met een allergie is marmoleum een uitkomst. Het materiaal is immers stofwerend en vuilafstotend. Hierdoor is het huis gemakkelijker hygiënisch schoon te houden.

Marmoleum, iets voor u?

Bent onder de indruk van de unieke eigenschappen van dit mooie en natuurlijke materiaal? Neem dan vooral eens contact op met Daniels & de Kroon stoffering. Wij zijn gespecialiseerd in raamdecoratie en vloeren. Wij kunnen u daarom goed adviseren over de mogelijkheden bij u thuis.